Stall Markus B Svedberg | Markus kommenterar tredje kvartalet
Markus b svedberg, stall markus b svedberg, stall svedberg, markus svedberg trav, trav markus svedberg, trav markus b svedberg
23143
post-template-default,single,single-post,postid-23143,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_2.9.5,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-1.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive

Markus kommenterar tredje kvartalet

Nu är tredje kvartalet för året avklarat och det är dags för en liten summering.

Känslan innan jag fick resultatet svart på vitt var att det här kvartalet över juli-september var betydligt sämre än april-juni eftersom nästan alla hästar i stallet har gått igenom en sjukdomsperiod som givetvis medför att hästarna presterar sämre. Men om man kollar på resultatet så är det inte så mycket sämre än andra kvartalet som jag tyckte var bra. Det är just det som jag tycker är det viktiga med att följa upp stallet var tredje månad för man blir lätt ”hemmablind” så fort man har till exempel två dåliga veckor i ryggen, då tycker man allt går dåligt.

Vi har kört in mindre pengar och tagit lite mindre segrar men vi körde ändå in drygt 500 000 kr och hade en segerprocent på 16. Det visar ju att stallet fortsatt håller en jämn nivå och vi har lyckats hyfsat med att ha koll på vilka som varit sjuka och inte startat dom hästarna vilket kan vara svårt när dom inte har visat några tydliga symptom på sjukdom. Det är givetvis saker som går att bli ännu bättre på, för i en perfekt värld så ska man aldrig starta en sjuk häst. Det som ändå var bättre det här kvartalet var att galopp procenten minskat betydligt.

Under

Det som tyvärr skiljer stallet från att gå hyfsat bra till riktigt bra är att vi fortfarande saknar topparna som man behöver, vilket man ser tydligt när det står noll på V75 segrar och unghästfinaler. Däremot så har vi lyckats bra på V86, där det blivit 3 övertygande segrar.

Vi har nu tre månader på oss att se till att nå dom två målen för gör vi det kommer troligtvis dom andra målen också att uppfyllas. Med tanke på vilka hästar som känns riktigt på gång i stallet så ska det inte vara någon omöjlighet!

/Markus B Svedberg