Stall Markus B Svedberg | Team MBS
Markus b svedberg, stall markus b svedberg, stall svedberg, markus svedberg trav, trav markus svedberg, trav markus b svedberg
18859
page-template-default,page,page-id-18859,_masterslider,_ms_version_2.9.5,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-1.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive

Teamet

team_image
Tränare

Markus Svedberg

Ålder: 25 (1991)
Hemstad: Sollentuna
Telnr: 0733-102999

team_image

Therese Johansson

Ålder: 36 (1981)
Hemstad: Karlskoga
Arbetsuppgift: Hästskötare
Övrigt: Gymnasie Kvinnersta, 2 år hos Thomas Malmqvist och 15 år hos Lutfi kolgjini

team_image

Sune Nilsson

Ålder:
Hemstad: Grycksbo Falun
Arbetsuppgift: Unghästträning
Övrigt: Jobbat sedan -64 och började hos Kurre Mattsson, Gösta Nordin 2 år, Valner och Lindstedh i 10 år och 5 år hos amerikanske Billy Horton.
Egen tränare -83
På senare år unghästtränare hos Tarzan Melander och Walmann

team_image

Johanna Lind

Ålder: 22
Hemstad: Motala
Arbetsuppgift: Hästskötare
Övrigt: Wången Travskola 3 år, praktik hos bla lutfi Kolgjini ochFranck Leblanc. Tidigare hästskötare hos Stefan P Pettersson i 3,5år.

Mer om Markus B Svedberg

Mitt namn är Markus B Svedberg, jag är född 1991 och uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm.

 

Jag bor nu på Boda Gård utanför Strängnäs.
B:et i mitt ”sulkynamn” står för Bengt som är min farfar Bengt Granath och det är han som står bakom företaget Olof Brodin Chartering AB. Delägare i företaget är även min far Stefan Granath och min farbror Anders Granath. Dom har ägt en hel del hästar genom åren och det är såklart en bidragande orsak till att jag fått upp travintresset i tidig ålderoch varit till stor hjälp för mig att kunna göra det jag tycker om mest, träna travhästar.

 

Fast den största delen till intresset av själva hästarna måste jag ändå säga har kommit av min mor och hennes föräldrar Irma och Birger, min mormor och morfar. Morfar Birger har varit amatörtränare i Avesta sen många år tillbaka och är ett välkänt namn bland travkretsen i Dalarna, och för den delen hela mellan Sverige.
Det är där hos mormor och morfar i Hyttan starx untanför Avesta första mötena med hästarna kom till och allt började. Jag tillbringade nästan varje helg och lov där, även fast jag alltid varit bosatt i Sollentuna. När Jag var 6-7 år fick jag min första ponny vid namn Nallebo Dunder, även kallad Nalle( står fortfarande i hyttan 21 år gammal). Med honom inledde jag min kuskkarriär vid 8 års ålder. Under ponnykarriärens gång hade jag även ett par gotlandsruss. Eftersom jag som sagt inte var bosatt i Avesta så fick morfar träna ponnyerna i veckodagarna, enligt mitt schema som jag satt upp på kylskåpet i huset…

 

Som ni förstår så kommer de mesta av mina kunskaper och träningsidéer av morfar. Min mor Maria Svedberg är såklart även hon en grundpelare i min karriär och det var ju hon som fick köra bilen mellan Sollentuna och Hyttan.
Vid 11 års ålder var jag min första sommar hos travtränaren Jörgen Westholm. Första sommaren var jag bara där någon vecka men det blev mer och mer för varje år fram tills jag började min första heltidsanställning där vid 18 års ålder direkt efter gymnasiet på Wången. Jörgen har självklart även han lärt mig massor och har gett mig enorma möjligheter till att utvecklas genom åren. Skulle väl säga att han är en slags mentor för mig även idag.

 

Jag har även hunnit med att jobba/praktisera hos Stig H Johansson, Svante Båth, Joakim Lövgren, Fabrice Souloy och på Roger Walmanns unghästgård. Så jag mår vara ung men jag känner mig inte som en nybörjare.

 

 

Markus B Svedberg