Stall Markus B Svedberg | Träningsfilosofi
Markus b svedberg, stall markus b svedberg, stall svedberg, markus svedberg trav, trav markus svedberg, trav markus b svedberg
19153
page-template-default,page,page-id-19153,_masterslider,_ms_version_2.9.5,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-1.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive

TRÄNINGSFILOSOFI

Grundpelaren i verksamheten är att hästen står i centrum, det är viktigt att dom mår bra och sätts i första hand. En häst som mår bra och tycker att livet är roligt presterar också därefter. Det är därför vi har satsat på kvalité rakt igenom. Det vill säga allt ifrån foder och strö till skötsel och omvårdnad är noggrant planerat och utvalt. Hästarna går i hage alla dagar i veckan med tillgång till hö dyhnet runt för att uppnå en hög trivselfaktor.

 

Träningsupplägget är utformat så att de äldre tränas 2-3 gånger i veckan beroende på status och dagsform. Alla hästarna tränas efter ett upplägg som börjar med en rejäl uppvärmning på den kuperade slingan. Detta följs sedan upp av intervallpass i backen eller på den 600 meter långa rakbanan i mjukt och harvat underlag. Vissa av de äldre får testa på galoppträning i djupharvat som omväxling vilket oftast ger gott resultat.

 

Med detta upplägg jobbas hästarna starka och smidiga och i princip alla våra hästar tycker det är roligt att tränas. I Så lång utsträckning det bara går så tränas hästarna i lag, som också gör att dom sporrar varandra till ett roligt och bra träningspass. Under lågsäsongen så tränar vi gärna dom hästar som ska vintertränas under en period i tryckvagn. På så sätt så lägger dom på sig rejält med muskler inför kommande säsong på ett väldigt skonsamt sätt för kroppen.

 

Hästarna jobbas även igenom kontinuerligt utav kotknackare och massörer där det används både akupunktur, laser och ultraljud som hjälpmedel för att hålla hästarna fräschare.

IMG_6071Slide thumbnail
IMG_6120Slide thumbnail
IMG_6137Slide thumbnail
IMG_6206Slide thumbnail
IMG_6299Slide thumbnail
IMG_6081Slide thumbnail